piatok 11. februára 2011

KOMUNITA



Komunitný dom
Tu na misií trávime čas v komunite s dvomi saleziánskymi kňazmi z Indie- fr.Dominic a fr. Johanson, ktorých sa snažíme trochu odľahčiť, pomôcť ,bo majú toho skutočne každý deň dosť. Je to hlavný saleziánsky dom a tak sa tu vystrieda veľa ľudí odchádzajúcich a prichádzajúcich s krajiny či cestovanie v rámci Sudánu, Kharthum, Wau... Pobudnú tu nejaký čas, veľakrát len cez noc alebo par dní. Prichádzajú sem kňazi, rehoľnici, reportéri, doktori a teda od každého sa máme možnosť čo to dozvedieť čo je veľakrát skutočne zaujímavé.
Naše domky

Naše ubytovanie je na tunajšie pomery nadštandardné. Bývame v hliníkových zateplených“ domčekoch, do ktorých keď sa oprie slnko je riadny výpek, no trávime v nich cez deň minimum času. Výbava izby je stôl, stolička, posteľ, umývadlo, WC, sprcha a klíma, ktorú nám po príchode namontovali, no zatiaľ mi išla cca 3dni, bo má veľký odber a náš generátor to nestíhal a už to má chudák za sebou.  Elektriku tu mávame vďaka náhradnému generátoru každý deň od 19:00 – 22:00.


New primary school
  Priblíženie života v komunite na ktorých sa zúčastňujeme spoločne:  5:50 Budíček, 6:20 Ranné modlitby, 7:00 Svätá omša, 8:00 Raňajky, 13:00 Obed, 2O:45 Večerné modlitby, Ruženec, 22:00 ideme do hajan.  Máme tu každý svoje zaradenie, Jožko učí v škole, Tomáš má na starosti Agroprojekt a ja mam dozerať pri výstavbe nového školského centra(základná, stredná škola), ktoré rastie na našom pozemku. Do budúcna je na pláne stavať i učňovské stredisko. No a popri tom sa venujeme deťom .